Sportief ontwikkelen

SPORTIEF ONTWIKKELEN

Work-Aut is de sportstudio binnen Workmate Company, gevestigd aan de Industriestraat 23 te Doetinchem. Wij richten ons op het sportief ontwikkelen van deelnemers met verschillende problematieken op het gebied van autisme, niet-aangeboren hersenletsel, psychiatrie, gedrag en uitval op school- en/of arbeidsmarkt. Door middel van gerichte individuele en groepstrainingen dragen wij bij aan activering en stimulering van groei op zowel mentaal als fysiek vlak, zodat je sterker en weerbaarder wordt. Door inzet van verschillende trainingen vergroten we de zelfstandigheid en zelfredzaamheid, waardoor de regie over je eigen leven verbetert. Daarnaast is het aanbod ook gericht op het verkleinen van de stap naar regulier deelnemen aan sport.

DIVERSE
SPORTTRAININGEN

Wanneer de stap naar regulier sporten nog te groot is, biedt Work-Aut de mogelijkheid om gezamenlijk te werken aan fysieke en mentale gezondheid in een laagdrempelige omgeving. Dit doen we door samen op zoek te gaan naar een sport die past bij jou. Je kunt je daarbinnen ontwikkelen, een vervolg stap zou kunnen zijn om regulier sporten weer mogelijk te maken.

Er zijn verschillende trainingen te volgen onder deskundige begeleiding:

  • Krachttraining
  • Conditietraining
  • Mobiliteitstraining

WEERBAARHEIDSTRAINING

De naam van de training zegt het eigenlijk al: je traint om je weerbaarheid te vergroten. Uit ervaring tijdens het werken met mensen die zijn vastgelopen op verschillende deelgebieden is gebleken dat men snel minder weerbaar kan worden door de ontstane situatie. Voorbeelden van de gevolgen die hieruit kunnen voortkomen zijn faalangst, minderwaardigheidsgevoel, verminderd zelfvertrouwen en negatieve ervaringen. Vanuit de theorie kun je inzicht krijgen in wie je bent, wat je kunt, wat je wil en wat je niet wil. Dit kun je in de praktijk ervaren, trainen én ontwikkelen middels verschillende weerbaarheidstrainingen. Je leert je eigen grenzen herkennen, ervaren, bewaken en aan te geven. Daarnaast kun je ontladen, omdat dit proces de nodige emoties losmaakt die soms moeilijk te verwoorden zijn. Hieronder de verschillende trainingen die gegeven worden:

LEEFSTIJLBEGELEIDING

Vaak ontstaat een ongezonde leefstijl door verschillende problematieken. Hierbij zien we symptomen zoals stress, verminderde energie, fysieke klachten, overgewicht en ongezonde eetpatronen. Uiteindelijk vormen deze symptomen meer fysieke en mentale klachten, met alle gevolgen van dien. Maar een ongezonde leefstijl kan je ombuigen en Work-Aut kan jou daarbij helpen. Denk hierbij aan een doorverwijzing naar een diëtiste of coach op het gebied van leefstijl.

Onze hierboven verwoorde visie en aanpak is gebaseerd op positieve gezondheid, een benadering die een betekenisvol leven centraal stelt. Dit betekent voor ons concreet dat we jou sterker willen maken op het gebied van veerkracht en aanpassingsvermogen, zodat je de regie in eigen handen kan nemen. Wanneer je leeft naar positieve gezondheid, zal je ervaren dat je beter kan omgaan met sociale, lichamelijke en mentale uitdagingen van het leven.

‘De eerste stap zijn we erbij, de rest kan jij.’

Voor meer informatie over de trainingen binnen Work-Aut kan je terecht bij Lynn Teunissen. 

 

Logo Loods

Industriestraat 23b

7005 AN Doetinchem

0544 – 700202

info@workmatecompany.nl