Ervaringen

Loods360 biedt haar cliënten regelmatig een stage of werkervaringsplaats aan als onderdeel van het traject dat zij volgen. Ze maken hierdoor kennis met de werkvloer en kunnen zich op deze manier ontwikkelen om in de toekomst deel te gaan nemen aan het arbeidsproces. Hieronder kunt u de ervaringen lezen van cliënten die op stage zijn geweest of een werkervaringsplaats hebben gehad.

Van werkervaringsplaats naar baan, door Joris.
In september kreeg ik de kans om voor 6 maanden stage te gaan lopen bij Ten Brinke Interieurbeplanting. Nadat ik hiervoor 2 maanden stage had gelopen bij de Terborgse Handels Onderneming, was dit de kans op misschien wel een betaalde baan.

Gedurende de stageperiode heb ik ook hele dagen proberen te werken, maar merkte dat dit voor mij fysiek toch te zwaar is. Omdat ze erg tevreden over me waren tijdens deze stageperiode, ben ik nu ook officieel in dienst van Ten Brinke als assistent magazijn medewerker.

De eerste maanden werkte ik 3 halve dagen, op de dinsdag, woensdag en de donderdag. Later werd dit uitgebreid naar 4 halve dagen en sinds kort werk ik 3 halve dagen en 2 dagen tot 14:00. De komende periode wordt er gekeken of het aantal uren misschien kan worden uitgebreid.

Sinds 2 januari 2020 heb ik ook een vast contract gekregen en daar ben ik natuurlijk erg blij mee. Mijn werkzaamheden zijn best gevarieerd. Het bestaat uit het opmaken van plantenbakken, het maken van moswanden, het schoonhouden van de werkplaats, meehelpen tijdens de kerstperiode en het water geven van de planten. Soms mag ik ook mee naar andere bedrijven om daar op locatie te werken.

Ik merk dat ik veel geleerd heb in deze periode, ik voel me vrijer en zelfverzekerder. Als er problemen zijn durf ik direct om hulp te vragen. Dit komt ook door de fijne sfeer binnen het bedrijf en de fijne collega’s. Ze zijn erg meedenkend en kijken altijd naar oplossingen. Ik had een paar jaar geleden nooit kunnen denken dat ik een betaalde baan zou hebben en mezelf zo verder zou ontwikkelen. Deze werkervaring heeft me zeker in positieve zin veranderd!

Opleiding en school, door Eline.
Twee en een half jaar geleden ben ik van de middelbare school gehaald omdat het echt niet meer ging. Sommige mensen zeiden dat ik nooit meer op school zou komen. Maar mijn enige doel was om zoveel te leren over mijzelf, dat ik uiteindelijk misschien toch een diploma kon halen. Ik wilde toch graag werk kunnen vinden dat echt bij mij past. Mijn hoofd wil soms niet doen wat ik wil, maar dat betekent niet dat mijn handen niks kunnen.

Nadat ik veel geleerd heb over mijzelf bij Loods360, ben ik vorig jaar oktober weer naar school gegaan. Ik ben begonnen aan de opleiding Woonhulp. Dit is een opleiding voor in de zorg. Je leert allerlei dingen, bijvoorbeeld activiteiten te organiseren, schoonmaken, boodschappen doen voor een ander, omgaan met ouderen en met mensen met een beperking.

Een paar maanden terug heb ik mijn schoonmaakcertificaat gehaald met deze opleiding en daar was ik heel blij mee. Ik ben nu al verder gekomen dan sommige mensen mij hadden voorspeld en dit is nog maar het begin!
Bij de opleiding hoort ook een stage, die doe ik bij Elver in Nieuw Wehl. Het is echt heel leuk daar! Ik werk met gehandicapten, de meesten kunnen niet praten en er kunnen er maar een paar lopen.

Mijn moeder vond het wel spannend, zal dit wel echt iets zijn voor mij? Maar mij leek het gelijk al heel leuk. “Het lijkt me zo fijn dat ik voor deze mensen wat mag betekenen”, zei ik tegen mama. Ik leer er veel over de mensen die daar zitten, maar ook nog steeds over mezelf. Ook leer ik nu enge dingen aan te gaan, want je kunt op je werk niet zomaar zeggen dat je iets niet doet, omdat je het spannend vindt.

Eindelijk voel ik mij gewaardeerd daar, deze mensen nemen je zoals je bent en ze kijken niet naar je gebreken. Uiteindelijk ben ik blij dat ik deze kans heb gekregen. Ondanks dat ik wel wat kan moet ik nog wel veel leren. Dus heb ik mij aangemeld voor de volgende opleiding niveau 1 in de zorg. Daar hoop ik straks mee te beginnen en nog veel meer te leren!

Inmiddels heeft Eline haar diploma gehaald en is ze gestart met haar vervolgopleiding. Helaas betekent dit wel dat ze bij ons is gestopt, maar wij wensen haar heel veel succes en vooral plezier bij dit mooie nieuwe hoofdstuk!